ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ σε όλη την Ελλάδα

Βικτωριανό στυλ διακόσμησης στην Ελλάδα. Πολυτέλεια & Αντίκες

Διαδώστε την επιλογή σας

Το Βικτωριανό στυλ διακόσμησης στην Ελλάδα και χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια, αντίκες και πλούσια υφάσματα.

Το Βικτωριανό στυλ διακόσμησης αποτελεί ένα δημοφιλές στυλ που αναδύθηκε κατά τη διάρκεια της Βικτωριανής εποχής στην Βρετανία (1837-1901) και επηρέασε επίσης τη διακόσμηση σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Το Βικτωριανό στυλ χαρακτηρίζεται από μια πλούσια ατμόσφαιρα, με πολυτέλεια, αντίκες και πλούσια υφάσματα και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά που θα δούμε παρακάτω.

Στην Ελλάδα, το Βικτωριανό στυλ επηρέασε κυρίως τη διακόσμηση των αρχοντικών και των παλαιών κτιρίων της πόλης, καθώς και των παραθεριστικών κατοικιών στις περιοχές της Ελληνικής επαρχίας. Στα δωμάτια, χρησιμοποιούνταν πλούσια υφάσματα όπως μετάξι και βελούδο σε κουρτίνες, καναπέδες και πολυθρόνες. Τα πατώματα συνήθως ήταν από ξύλο και επικαλυμμένα με χαλιά.

Βικτωριανό στυλ διακόσμησης στην Ελλάδα. Πολυτέλεια & Αντίκες

Στο Βικτωριανό στυλ, οι αντίκες έπαιζαν σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση και συχνά τοποθετούνταν σε έκθεση για να αναδείξουν την αισθητική του χώρου. Συνήθως, πρόκειται για αντίκες με μπρούτζο, αλλά και αντικείμενα από άλλα υλικά, όπως γυαλί και κεραμικά. Στο Βικτωριανό στυλ συναντάμε και διακοσμητικά αντικείμενα όπως καμινάδες, περσίδες και κρεμαστά σκαλιστά φωτιστικά.

Βικτωριανό στυλ διακόσμησης στην Ελλάδα. Πολυτέλεια & Αντίκες

Οι τοίχοι συνήθως ήταν βαμμένοι σε έντονα χρώματα, ενώ η διακόσμηση συχνά περιλάμβανε μπορντούρες και μοτίβα με φλοράλ σχέδια. Στα πλακάκια από την άλλη συχνά χρησιμοποιούνταν ρομαντικά σχέδια για τα δάπεδα των κτιρίων.

Το Βικτωριανό στυλ διακόσμησης στην Ελλάδα είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός ρομαντικού και πολυτελούς περιβάλλοντος, που διαδραματίζουν φυσικά σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση. Αυτό το στυλ διακόσμησης εξακολουθεί να είναι δημοφιλές στη σύγχρονη εποχή, καθώς συνδυάζει την κλασική αισθητική με την πολυτέλεια και την ανεπανάληπτη κομψότητα. Ωστόσο, οι σύγχρονες εκδοχές του Βικτωριανού στυλ συχνά είναι πιο απλές και διακριτικές σε σχέση με την πλούσια και υπερβολική διακόσμηση της εποχής του.

Το Βικτωριανό στυλ διακόσμησης δεν περιορίζεται μόνο σε κτίρια και εσωτερικούς χώρους, αλλά επεκτείνεται και στον κήπο, με καθιερωμένα στοιχεία όπως η χρήση λουλουδιών και η δημιουργία περιβαλλοντικών στοιχείων όπως αγάλματα και πλακόστρωτα μονοπάτια.

Βικτωριανό στυλ διακόσμησης στην Ελλάδα. Πολυτέλεια & Αντίκες

Το στυλ αυτό επηρέασε επίσης τη διακόσμηση και τον εξοπλισμό των μέσων μαζικής μεταφοράς της εποχής, όπως το τρένο. Η διακόσμηση και η σχεδίασητων βαγονιών των τρένων  ακολούθησε το Βικτωριανό στυλ και είχε ως στόχο την παροχή ενός επιπέδου πολυτέλειας και άνεσης στους επιβάτες.

Το Βικτωριανό στυλ διακόσμησης έχει επηρεάσει επίσης την τέχνη και τη λογοτεχνία της εποχής. Τα έργα τέχνης συχνά απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή της εποχής και αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν το Βικτωριανό στυλ. Η λογοτεχνία της εποχής επίσης αποτυπώνει την προτίμηση για την υπερβολική περιγραφή και την πλούσια γλώσσα του Βικτωριανού στυλ.

Συνολικά, το Βικτωριανό στυλ διακόσμησης αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας και της ιστορίας της Δυτικής κοινωνίας.

Είναι ένα στυλ που αναπτύχθηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, συνεχίζει να επηρεάζει τη διακόσμηση και την αρχιτεκτονική σήμερα. Αρκετοί διακοσμητές επιλέγουν να ενσωματώσουν στοιχεία του Βικτωριανού στυλ στις δημιουργίες τους, ενώ πολλά κτίρια και σπίτια διατηρούν την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση της εποχής.

Βικτωριανό στυλ διακόσμησης στην Ελλάδα. Πολυτέλεια & Αντίκες

Αν και χαρακτηρίζεται από πλούσια υφάσματα, αντίκες και πολυτέλεια, έχει επίσης κατακριθεί για την υπερβολή του και την υπερβολική διακόσμηση που μπορεί να γίνει κουραστική. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη σημασία του ως ένα από τα σημαντικότερα στυλ διακόσμησης στην ιστορία της Δυτικής κουλτούρας.

Παρόλο που το Βικτωριανό στυλ διακόσμησης παραμένει δημοφιλές, υπάρχουν και κάποιες κριτικές για την υπερβολική του πλούτο και την υποταγή των ανθρώπων στην κοινωνική τάξη. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η κομψότητα και η ομορφιά που αποπνέει αυτό το στυλ.

Εν κατακλείδι, το Βικτωριανό στυλ διακόσμησης είναι ένα στυλ που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της εποχής της βασίλειας της Βικτωρίας στη Βρετανία. Χαρακτηρίζεται από πλούσια υφάσματα, αντίκες και πολυτέλεια και επηρέασ


Διαδώστε την επιλογή σας
Αφήστε μια απάντηση
Αποστολές

σε όλη την Ελλάδα

Επιστροφές

με εύκολη διαδικασία επιστροφής

Εγγύηση

για όλα τα προϊόντα

100% ασφαλές ταμείο

με PayPal | MasterCard | Visa