ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ σε όλη την Ελλάδα

Βαλκανικό στυλ διακόσμησης. Έντονα χρώματα, πολύχρωμα υφάσματα

Το βαλκανικό στυλ διακόσμησης είναι επηρεασμένο από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των χωρών της Βαλκανικής και χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα, πολύχρωμα υφάσματα και διακοσμητικά στοιχεία.

Το βαλκανικό στυλ διακόσμησης στην Ελλάδα το συναντάμε σπάνια στις μέρες μας σε μόνιμες κατοικίες αλλά μπορεί και να υπάρχει σε κάποιους παραδοσιακούς ξενώνες. Επηρεάζεται από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των χωρών της Βαλκανικής, όπως η Σερβία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αλβανία και άλλες.

Αυτό το στυλ διακόσμησης χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε, πολύχρωμα υφάσματα, όπως τα κεντήματα και τα υφάσματα με εθνικά σχέδια, καθώς και διακοσμητικά στοιχεία, όπως τα πλεκτά χαλιά και τα κεραμικά αντικείμενα. Επίσης, συχνά χρησιμοποιούνται ξύλινα έπιπλα με λαμπερά χρώματα και γεωμετρικά σχήματα. Αυτό το στυλ διακόσμησης δίνει μια ζεστασιά και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο χώρο.

Συνήθως, η Βαλκανική διακόσμηση συνδυάζεται με τοπικά υλικά και τεχνοτροπίες, όπως η χρήση πέτρας, ξύλου και πλακιδίων στο δάπεδο και στους τοίχους. Επιπλέον, συχνά χρησιμοποιούνται χειροποίητα αντικείμενα και τοπικές τέχνες, όπως πλέξιμο και κεντήματα, για να δημιουργήσουν μια μοναδική αισθητική στον χώρο.

Η Βαλκανική διακόσμηση δίνει έμφαση στην κοινότητα και στην οικογένεια, με τη χρήση μεγάλων τραπεζιών και άλλων επίπλων που μπορούν να φιλοξενήσουν πολλούς ανθρώπους. Επιπλέον, έχει ένα έντονο προσωπικό στοιχείο, με τη χρήση φωτογραφιών, καλλιτεχνικών έργων και άλλων αντικειμένων που αντικατοπτρίζουν την ιστορία και την κουλτούρα της οικογένειας.

Τελικά, η βαλκανική διακόσμηση είναι ένας όμορφος και ζεστός τρόπος για να διακοσμήσετε το σπίτι σας και να δημιουργήσετε μια άνετη και φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες σας.

Η Βαλκανική διακόσμηση μπορεί να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εκφράσετε την προσωπικότητά σας και να δημιουργήσετε έναν χώρο που αντικατοπτρίζει τα ενδιαφέροντά σας και την κουλτούρα σας.

Αν θέλετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας σε βαλκανικό στυλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά διαφορετικά στοιχεία, όπως:

  • Έντονα χρώματα για τους τοίχους ή τα έπιπλα.
  • Πολύχρωμα υφάσματα για κουρτίνες, μαξιλάρια και καλύμματα καθισμάτων.
  • Χειροποίητα κεραμικά αντικείμενα και σκεύη.
  • Τοπικές τέχνες, όπως πλέξιμο, κεντήματα ή ζωγραφική.
  • Πέτρα και ξύλο για το δάπεδο και τους τοίχους.
  • Φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα που αντικατοπτρίζουν την ιστορία και την κουλτούρα σας.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια μεγάλη τραπεζαρία και άλλα επίπλα που μπορούν να φιλοξενήσουν πολλούς ανθρώπους, ώστε να δημιουργήσετε μια φιλόξενη και κοινωνική ατμόσφαιρα.
Ποια αλλα είδη διακόσμησης υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή;

 

Εικόνα από το commons.wikimedia.org

Αφήστε μια απάντηση
Δωρεάν Αποστολή

σε όλη την Ελλάδα

Επιστροφές

με εύκολη διαδικασία επιστροφής

Εγγύηση

για όλα τα προϊόντα

100% ασφαλές ταμείο

με PayPal | MasterCard | Visa