ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ σε όλη την Ελλάδα

Μεσογειακό στυλ διακόσμησης. Φυσικά υλικά και χρώματα

Διαδώστε την επιλογή σας

Το μεσογειακό στυλ διακόσμησης είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα και χαρακτηρίζεται από ταξινομημένους χώρους, φυσικά υλικά και χρώματα, όπως το μπλε το πράσινο και το λευκό.

Το μεσογειακό στυλ είναι ένας δημοφιλής διακοσμητικός τρόπος που εμπνέεται από την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των χωρών της Μεσογείου, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία κ.α. Ο χαρακτηριστικός του σχεδιασμός εστιάζει στη χρήση φυσικών υλικών και χρωμάτων, καθώς και στην ενσωμάτωση του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο σπίτι.

Μεσογειακό στυλ διακόσμησης. Φυσικά υλικά και χρώματα

Τα βασικά χρώματα του μεσογειακού στυλ εμπνέονται από τον ουρανό και τη θάλασσα της Μεσογείου. Άλλα χρώματα που συχνά χρησιμοποιούνται είναι το το κίτρινο και το πορτοκαλί, που αντιπροσωπεύουν τον ήλιο και τη φύση.

Οι χώροι στο μεσογειακό στυλ είναι συχνά ανοιχτοί και φωτεινοί, με αρκετό φυσικό φως και εύκολη πρόσβαση στην εξωτερική περιοχή. Η διακόσμηση είναι απλή και λιτή, με στοιχεία που είναι λειτουργικά και πρακτικά, όπως ξύλινα έπιπλα και απλά υφάσματα. Τα παράθυρα αρκετές φορές τα συναντάμε να μην έχουν κουρτίνες, για να επιτρέπουν την είσοδο του φωτός και της δροσιάς από την εξωτερική περιοχή.

Μεσογειακό στυλ διακόσμησης. Φυσικά υλικά και χρώματα

Η φύση είναι επίσης σημαντικό στοιχείο του μεσογειακού στυλ, με πολλά σπίτια να έχουν εξωτερικούς χώρους, όπως αίθρια, βεράντες ή αυλές, που διαθέτουν πλούσια βλάστηση και περιβάλλονται από φυσικά στοιχεία όπως λουλούδια και άλλα φυτά.

Στο μεσογειακό στυλ, η χρήση φυσικών υλικών είναι σημαντική, όπως ξύλο, πέτρα, τσιμέντο και τα κεραμίδια. Η διακόσμηση μπορεί να συμπληρωθεί με πλεκτά υφάσματα, τροπικά φυτά, άλλα κεραμικά και χειροποίητες δημιουργίες.

Μεσογειακό στυλ διακόσμησης. Φυσικά υλικά και χρώματα

Το μεσογειακό στυλ προωθεί έναν τρόπο ζωής που επικεντρώνεται στην οικογένεια, τη φιλοξενία και την απόλαυση της ζωής. Οι χώροι σχεδιάζονται για να δημιουργούν ένα αίσθημα ηρεμίας και ευεξίας, καθιστώντας τους ιδανικούς για χαλάρωση και αναζωογόνηση.

Επειδή στο μεσογειακό στυλ διακόσμησης και κατ’ επέκτασης τρόπου ζωής η τροφή έχει μεγάλη σημασία οι κοινωνικές συναντήσεις γύρω από το τραπέζι είναι συχνές. Οι κουζίνες στα σπίτια συνήθως είναι μεγάλες και λειτουργικές, ενώ οι τραπεζαρίες συνήθως βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να απολαμβάνουν το φαγητό τους με θέα στη φύση.

Η τέχνη και η μουσική είναι επίσης σημαντικά στοιχεία του μεσογειακού τρόπου ζωής και συνήθως διακοσμούν τους χώρους. Η τοπική τέχνη και το χειροποίητο είναι δημοφιλή, ενώ η μουσική και οι χοροί συχνά συνοδεύουν τα γεύματα και τα κοινωνικά γεγονότα.

Μεσογειακό στυλ διακόσμησης. Φυσικά υλικά και χρώματα

Στη συνολική του εκδοχή, το μεσογειακό στυλ αποπνέει μια αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης, προάγοντας έναν τρόπο ζωής που είναι φιλικός προς το περιβάλλον και εστιάζει στην οικογένεια και την κοινότητα. Είναι ένας στυλ που συνδυάζει την αισθητική, τη λειτουργικότητα και τη φιλοσοφία της ζωής και μπορεί να εμπνεύσει τη δημιουργία όμορφων και άνετων σπιτιών και χώρων εργασίας.

Η χρήση φυσικών υλικών και χρωμάτων, όπως η ξύλινη επένδυση, οι πέτρινοι τοίχοι και οι πλακόστρωτοι διαδρόμοι, δημιουργούν μια ζεστασιά και μια ατμόσφαιρα φιλοξενίας. Η χρήση φυτών και λουλουδιών στη διακόσμηση επίσης είναι συχνή και προσθέτει ζωντάνια και χρώμα στον χώρο.

Το μεσογειακό στυλ είναι ένας τρόπος ζωής που εστιάζει στη φιλοξενία, την απλότητα και την αισθητική. Είναι ένας τρόπος ζωής που μας βοηθά να αναζητήσουμε την ευεξία μας, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη ζωή με τους αγαπημένους μας.


Διαδώστε την επιλογή σας
Αφήστε μια απάντηση
Αποστολές

σε όλη την Ελλάδα

Επιστροφές

με εύκολη διαδικασία επιστροφής

Εγγύηση

για όλα τα προϊόντα

100% ασφαλές ταμείο

με PayPal | MasterCard | Visa