ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ σε όλη την Ελλάδα

Αεροδρόμιο Τέγκελ: Το Βερολίνο το μετατρέπει σε μία έξυπνη πόλη

Διαδώστε την επιλογή σας

Η γερμανική κυβέρνηση υλοποιεί ένα όραμά της

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναβάθμιση των υποδομών του Βερολίνου και την ενίσχυση του πρασίνου της περιοχής.

Ιστορικό του αεροδρομίου

Το αεροδρόμιο Tegel ήταν ένα από τα πιο διάσημα και πολυσύχναστα αεροδρόμια του Βερολίνου και της Γερμανίας. Το εμβληματικό αεροδρόμιο ήταν ένα σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο και η πύλη του Βερολίνου στον κόσμο. Η τελευταία πτήση του ήταν το φθινόπωρο του 2020 και το τέλος της λειτουργίας του γράφτηκε την επόμενη άνοιξη.

Στο τεράστιο αεροδρόμιο, αναμένεται να σχεδιαστεί μια ολόκληρη νέα πόλη. Πιο συγκεκριμένα, θα κοστίσει περίπου 8 δισ. δολάρια η μετατροπή του κλειστού αεροδρομίου του Βερολίνου σε οικολογική πόλη.

Η γερμανική κυβέρνηση υλοποιεί ένα όραμά της στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναβάθμιση των υποδομών του Βερολίνου και την ενίσχυση του πρασίνου της περιοχής 001

Η επενδυτική εταιρεία του Βερολίνου σκοπεύει να κάνει την πόλη έξυπνη, αφαιρώντας όλα τα εκρηκτικά και τα πυρομαχικά της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή η επιθυμία έχει σκοπό να τοποθετήσει το Βερολίνο στην κορυφή μιας ομάδας έξυπνων πόλεων των ευρωπαϊκών χωρών.

Από το 2012, η ​​συζήτηση για τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδίου κυριαρχεί σε όλες τις άλλες δραστηριότητες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εφαρμογή του συνοδεύτηκε από συζητήσεις για την αστικοποίηση, τις ελλείψεις ενέργειας, την κλιματική αλλαγή και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Η γερμανική κυβέρνηση υλοποιεί ένα όραμά της στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναβάθμιση των υποδομών του Βερολίνου και την ενίσχυση του πρασίνου της περιοχής 003

Η πόλη θα περιλαμβάνει σπίτια κατασκευασμένα από ξύλο που προέρχεται από την περιοχή. Επιπλέον, θα ενσωματώσει νέες εγκαταστάσεις εστίασης, κτίρια εκπαίδευσης και αθλητικά γήπεδα.

Για να ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας έξυπνης πόλης, οι κάτοικοί της πρέπει να χρησιμοποιούν ποδήλατα και σκούτερ, επειδή αυτά τα νέα χαρακτηριστικά θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Άλλα χαρακτηριστικά της κοινότητας — συμπεριλαμβανομένων των νέων εκπαιδευτικών και αθλητικών εγκαταστάσεων — πρέπει να συμμορφώνονται με υψηλά πρότυπα.

Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνολογιών του Βερολίνου προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν τις εφαρμοσμένες επιστήμες, τη νέα τεχνολογία και τη στέγαση φοιτητών.

Η ιδέα είναι ότι οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εκπαίδευσή τους για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους μετά την αποφοίτηση τους. Τους βοηθά επίσης να υποστηρίξουν αυτούς τους μακροπρόθεσμους στόχους μέσω νέων τεχνολογιών και χώρων για εκθέσεις.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η δημιουργία μιας έξυπνης πόλης θα κόστιζε πολύ χρόνο και χρήμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί πιστεύουν πως το κίνημα της έξυπνης πόλης έχει ήδη κορυφωθεί. Πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην ταχύτητα με την οποία έχει προχωρήσει η καινοτομία στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης.

Το έργο «Berlin TXL» είναι μια προσπάθεια που βασίζεται στην τεχνολογία για τη βελτίωση της αστικής απόδοσης της πόλης και την καταπολέμηση των επιπτώσεων της αστικοποίησης. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη σημασία αυτού του έργου.

Η γερμανική κυβέρνηση υλοποιεί ένα όραμά της στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναβάθμιση των υποδομών του Βερολίνου και την ενίσχυση του πρασίνου της περιοχής 004

 

 

Φωτογραφίες: CNN


Διαδώστε την επιλογή σας
Αφήστε μια απάντηση
Αποστολές

σε όλη την Ελλάδα

Επιστροφές

με εύκολη διαδικασία επιστροφής

Εγγύηση

για όλα τα προϊόντα

100% ασφαλές ταμείο

με PayPal | MasterCard | Visa