ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ σε όλη την Ελλάδα

2023. Μίνι ανασκόπηση: Οι δημοφιλέστερες τάσεις διακόσμησης του 2022

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά είναι σχεδόν το 2023.

Γι ‘αυτό το λόγο εκμεταλλευόμαστε αυτή την ευκαιρία σήμερα που βρισκόμαστε στο τέλος μιας χρονιάς ακόμη, να σταματήσουμε και να κοιτάξουμε πίσω το τελευταίο έτος.

Εξερευνήσαμε πολλά το 2022. Αλλά τι  πραγματικά άφησε έντονο το σημάδι του; Ποιες τολμηρές τάσεις ανασχημάτισαν τα σπίτια μας – και ίσως ακόμη και τη ζωή μας; Ποια στοιχεία και τάσεις έχουν αρκετή δύναμη για να επιβιώσουν το 2023 και μετά;

Ας ανακαλύψουμε καθώς περπατάμε μέσω μιας σύντομης ανασκόπησης τάσεων του 2022.
Μίνι ανασκόπηση Οι πιο δημοφιλείς τάσεις σχεδιασμού κατοικιών του

Με το χρώμα, τίποτα δεν συμβαίνει

Ναι, τα ουδέτερα είναι ακόμα – και θα είναι πάντα – σημαντικά. Αλλά το 2022 μας προσκάλεσε να βγάλουμε το καπάκι από το κουτί με τις προκαταλήψεις μας για τη θεωρία των χρωμάτων και να διασκεδάσουμε, με διακόσμηση.

Οι τόνοι από χρωματισμούς των κοσμημάτων άρχισαν να καθιστούν το στίγμα τους στη σκηνή, προσκαλώντας μας να ενισχύσουμε τον κορεσμό και να δώσουμε στους χώρους μας μια αίσθηση πλούτου. Το μαύρο μάλιστα ξεχωρίζει ως ένα πολυτελές χρώμα για τοίχους, δάπεδα και ντουλάπια. Και καθώς επεκτείναμε τις παλέτες χρωμάτων μας, επεκτείναμε και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε χρώμα.

Έχουν περάσει οι μέρες που είχαμε ένα μόνο χρώμα ως διακόσμηση. Μέσα στο 2022, η στρωματοποίηση πολλαπλών αποχρώσεων και τόνων βοήθησε το σπίτι να λάμψει. Και πέρα ​​από την απλή επιλογή των χρωμάτων που εφαρμόσαμε στο σπίτι, το 2022 ήταν ένα έτος για να διερευνήσουμε πού χρησιμοποιούνται αυτά τα χρώματα. Συχνά ξεχασμένοι χώροι όπως το φουαγιέ, το ταβάνι  και η μπροστινή πόρτα έλαβαν νέες πνοές στη ζωή, χάρη στη δυναμική προσθήκη ζωντανών και ενδιαφερόντων αποχρώσεων παντού.

Νιώθετε ένα αίσθημα συγκλονισμού από την υπερβολική φόρτιση κατά την επιλογών χρωμάτων; Μην ανησυχείτε. Έχουμε έναν οδηγό για το πώς να ισορροπήσουμε έντονα χρώματα και να λύσετε τα θέματα που σας ταλαιπωρούν. Διαβάστε τον εδώ:

Μίνι ανασκόπηση Οι πιο δημοφιλείς τάσεις σχεδιασμού κατοικιών του

Ο μαξιμαλισμός άρχισε να δίνει το στίγμα του

Το 2022 αλλά και και οι τάσεις του σχετικές με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων δε θα ήταν πλήρης χωρίς να βυθιστεί στο μαξιμαλισμό. Αν έχετε δώσει προσοχή, έχετε πιθανώς παρατηρήσει ότι το σπίτι σχεδιαστικά σε επίπεδο μαξιμαλισμού φαίνεται να είναι περισσότερο trending .

Μόλις ξεκινήσαμε την αναφορά αυτή για τις τάσεις του 2022 αναφέραμε για το ταξίδι στο χρώμα. Πήγαμε επίσης στα μοτίβα και στις υφές των υλικών, όπως σε εντυπωσιακές και ευχάριστες ταπετσαρίες, ενδιαφέρουσες κουρτίνες για την κουζίνα και πολύχρωμα υφάσματα. Ο μαξιμαλισμός είναι για να γεμίσετε ένα χώρο με τα πράγματα που αγαπάτε και που σας φέρνουν χαρά και πήραμε την ευκαιρία αυτή το 2022.

Από όλες τις διαφορετικές αλλαγές στο σπίτι που διερευνούμε σε αυτή την ανασκόπηση της τάσης σχεδιασμού του 2022, θεωρούμε ότι ο μαξιμαλισμός είναι αυτός με τη μεγαλύτερη ισχύ.

 

Μίνι ανασκόπηση Οι πιο δημοφιλείς τάσεις σχεδιασμού κατοικιών του

Ο εντυπωσιακός φωτισμός θέτει το σκηνικό

Σίγουρα, οι γονείς μας μας έλεγαν να μην κοιτάμε προς τον ήλιο. Αλλά το 2022, ήταν δύσκολο να μην κοιτάζουμε το φως. Μιλάμε για το φωτισμό που φέραμε στα σπίτια μας. Έχουν περάσει οι ημέρες με τον βασικό φωτισμό που κάνει απλά τη δουλειά του. Το 2022, περάσαμε στα κρεμαστά φώτα με στιλ και χρώμα. Και δε σταματήσαμε εκεί. Φέτος, οι περισσότεροι σχεδιαστές φωτιστικών σχεδίασαν περίφημα κομάτια. Ακόμα και η ταπεινή σειρά λαμπτήρων επάνω σε καλώδιο πήρε μια σημαντική αναβάθμιση και επέκτεινε τη χρήση της και για το 2023. Ορισμένες από τις τάσεις δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν μετά από αυτή την ανασκόπηση της τάσης του 2022, αλλά μερικοί – όπως οι αφηρημένοι μεταλλικοί πολυέλαιοι – σίγουρα αρχίζουν να απολαμβάνουν το χρόνο τους στο φως.

Μίνι ανασκόπηση Οι πιο δημοφιλείς τάσεις σχεδιασμού κατοικιών του

Φυσικό και βιομηχανικό μείγμα

Το 2022, ξεκινήσαμε να βρούμε τρόπους να παντρέψουμε την έμφυτη λαχτάρα για τη φύση, με την αγάπη μας για την κομψή απλότητα του βιομηχανικού design.

Ξαφνικά, απλώσαμε πατητή τσιμεντοκονία στους πάγκους, τα δάπεδα, τα σκαλοπάτια, σχεδόν παντού. Και όπως φυσικά πολλοί θα γνωρίζετε η μόδα της πατητής τσιμεντικονίας κρατάει γερά από το 2012. Ως βασικό στοιχείο όμως του βιομηχανικού σχεδιασμού, το σκυρόδεμα και όλες οι υφές του, προσδίδουν μια εγγενή κομψότητα ακόμα και όταν μιμείται τη φυσική πέτρα ή το μπετόν. Με το σκυρόδεμα στη σωστή διακοσμητική θέση του, είχαμε τον καμβά μας για να φέρουμε άλλα φυσικά υλικά επάνω σε αυτό, υφάσματα, ας πούμε στα σπίτια μας, όπως οι πράσινοι, οικολογικοί τοίχοι και οι αναπαραστάσεις του δάσους με φυτά και παπαγάλους σε ταπετσαρία.

Φαίνεται επίσης πως θελήσαμε να μαλακώσουμε τη ζωή στο σπίτι και τις ακμές και όλες τις ευθείες γραμμές των βιομηχανικών και μινιμαλιστικών χώρων. Τα φυτά με τις γλάστρες είχαν τη στιγμή τους, αλλά δεν περιοριστήκαμε μόνο στον εξωτερικό χώρο. Περάσαμε και μέσα τα φυτά. Τα κρεμαστά στο τοίχο φυτά έκαναν παρέλαση σε μεγάλο βαθμό το 2022.

Φέτος το 2022 συνδυάσαμε τη φύση με το βιομηχανικό design. Φαίνεται ότι τελικά βρήκαμε εμείς οι σχεδιαστές τον τρόπο να αποδώσουμε την τάση με τον καλύτερο τρόπο!

Αφήστε μια απάντηση
Δωρεάν Αποστολή

σε όλη την Ελλάδα

Επιστροφές

με εύκολη διαδικασία επιστροφής

Εγγύηση

για όλα τα προϊόντα

100% ασφαλές ταμείο

με PayPal | MasterCard | Visa